Наслов:

ЧУДЕСНА РЕАЛИЗАЦИЈА


Издадено на: 20.03.1966
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6977 | Страна: 3

Програма:
Опера „Љубовна напивка“ од Гаетано Доницети
Учесници:
Скопска опера; Фимчо Муратовски - диригент; солисти: Благоја Николовски, Георги Божиков, Павлина Апостолова, Енцо Серини
Забелешка:
Прилог : Култура наука уметност

Клучни зборови:
1966 Благоја Николовски Владо Чучков Гаетано Доницети Георги Божиков Енцо Серини Љубовна напивка Павлина Апостолова Скопска опера Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: