Наслов:

НАЈБЛИСКУ ДО КРЕАТИВНОСТ


Издадено на: 28.02.1966
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6957 | Страна: 4

Програма:
Суита од Андре Амелер, Пасторала од Артур Онегер, Симфонија бр. 65 од Јозеф Хајдн и дело од Едуард Лало
Учесници:
Камерен состав на Филхармонија на СРМ; Андре Амелер - диригент, Франција

Клучни зборови:
1966 Андре Амелер Артур Онегер Владо Чучков Едуард Лало Јозеф Хајдн Камерен состав на Филхармонија на СРМ Пасторала Симфонија бр. 65 Суита

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат