Наслов:

ПРЕМИЕРНА ИЗВЕДБА НА „СТРЕМЕЖИ“ И „ТАМАРА“


Издадено на: 02.02.1966
Автор: Тихо Титизов
Периодика: Нова Македонија
Број: 6931 | Страна: 4

Учесници:
солисти: Натка Пенушлиска, Александар Стојановиќ, Елпида Паковска, Екрем Хусеинов, Тони Баталаков, Вера Бранѓолица; Александар Лековски - диригент
Забелешка:
Балетски реализации на „Стремежи“ од Александар Лековски, „Тамара“, „Половецки логор“

Клучни зборови:
1966 Александар Лековски Александар Стојановиќ Вера Бранѓолица Екрем Хусеинов Елпида Паковска Натка Пенушлиска Половецки логор Стремежи Тамара Тихо Титизов Тони Баталаков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат