Наслов:

СВЕЧЕН ФИЈАСКО


Издадено на: 11.12.1965
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6853 | Страна: 4

Програма:
Дивертименто од Сотир Голабовски, Кончерто гросо бр. 12 од Георг Фридрих Хендл, Концерт за обоа и оркестар од Доменико Чимароза, Концерт за пијано и оркестар во D-dur од Јозеф Хајдн
Учесници:
Камерен состав на Филхармонијата на СРМ; Тодор Скаловски - диригент; Киро Давидовски - обоа; Владимир Крпан - пијано

Клучни зборови:
1965 Владимир Крпан Владо Чучков Георг Фридрих Хендл Дивертименто Доменико Чимароза Јозеф Хајдн Киро Давидовски Концерт за обоа и оркестар Концерт за пијано и оркестар во D-dur Кончерто гросо бр. 12 Сотир Голабовски Тодор Скаловски Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат