Наслов:

САЛА – НАСУШНА ПОТРЕБА


Објавено на: 21.11.1965
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Страна: 7

Програма:
Симфониска поема „Од чешките шуми и полиња“ од Беджих Сметана, Концерт за труба и оркестар од Александар Арутјунијан, Симфонија бр. 5 од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Јаромир Нохејл - диригент, Чешка; Димитар Ангелов - труба

Клучни зборови:
Јаромир Нохејл Симфониска поема Од чешките шуми и полиња Александар Арутјунијан Владо Чучков Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 5 Беджих Сметана Филхармонија на СРМ 1965 Концерт за труба и оркестар

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат