Наслов:

ЕДНА НАВИСТИНА ПРИЈАТНА ОПЕРСКА ВЕЧЕР


Издадено на: 18.11.1965
Автор: Властимир Николовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 6859 | Страна: 5

Програма:
Опера „Севилскиот бербер“ од Џоакино Росини
Учесници:
Скопска опера; Фимчо Муратовски - диригент; солисти: Благоја Николовски, Елена Христова, Стојан Попов, Александар Ѓојкиќ, Георги Божиков

Клучни зборови:
1965 Александар Ѓојкиќ Благоја Николовски Властимир Николовски Георги Божиков Елена Христова Севилскиот бербер Скопска опера Стојан Попов Фимчо Муратовски Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат