Наслов:

ПИЈАНИСТИЧКА СЕАНСА НА СВЈАТОСЛАВ РИХТЕР


Објавено на: 23.09.1965
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6803 | Страна: 4

Програма:
Соната во B-dur оп. 47 од Франц Шуберт, Соната во h-moll од Франц Лист, Интермецо во a-moll, Балада во g-moll, Интермецо во c-moll, Рапсодија во Es-dur од Јоханес Брамс
Учесници:
Свјатослав Рихтер - пијано, СССР

Клучни зборови:
Интермецо во a-moll Балада во g-moll Владо Чучков Интермецо во c-moll Рапсодија во Es-dur Франц Лист Јоханес Брамс Франц Шуберт 1965 Свјатослав Рихтер Соната во B-dur оп. 47 Соната во h-moll

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат