Наслов:

„ШОПЕНОВА ВЕЧЕР“ БЕЗ ЧУВСТВО ЗА ШОПЕН


Издадено на: 18.08.1965
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6767 | Страна: 4

Програма:
Дела од Фредерик Шопен Дела од Јозеф Хајдн, Леош Јаначек, Беджих Сметана
Учесници:
Николас Астринидис, Грција Гудачки квартет „Сметана“, Чешка

Клучни зборови:
1965 Беджих Сметана Владо Чучков Гудачки квартет Сметана Јозеф Хајдн Леош Јаначек Николас Астринидис Охридско лето Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат