Наслов:

НОВИ ФОЛКЛОРНИ СВЕДОШТВА


Издадено на: 31.07.1965
Автор: Ѓоко Георгиев
Периодика: Нова Македонија
Број: 6749 | Страна: 4

Програма:
Традиционална и игри и песни од земјите
Учесници:
Шкотска фолклорна група од Единбург, Шкотска; Народен ансамбл „Вјелкополска“, Полска; Турски ансамбл за песни и игри

Клучни зборови:
1965 Ѓоко Георгиев Народен ансамбл Вјелкополска Турски ансамбл за песни и игри Шкотска фолклорна група од Единбург

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат