Наслов:

КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА СРМ


Издадено на: 29.07.1965
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6747 | Страна: 5

Програма:
2ри став од „Ероика“ од Лудвиг ван Бетовен, Фантазија корале од Томислав Зографски, „Песни за мртвите деца“ од Густав Малер, Арија од операта „Кнез Игор“ од Александар Бородин
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Ловро Матачиќ - диригент; Ружа Поспиш - мецосопран, Хрватска; Владимир Ружѓак - баритон, Хрватска

Клучни зборови:
„Песни за мртвите деца“ 1965 Александар Бородин Арија од операта Кнез Игор Владимир Ружѓак Владо Чучков Густав Малер Ероика Ловро Матачиќ Лудвиг ван Бетовен Ружа Поспиш Средба на солидарноста Томислав Зографски Фантазија корале Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат