Наслов:

КВАРТЕТОТ „БОРОДИН“ – ВОНРЕДЕН ВИОЛИНСКИ СОСТАВ


Издадено на: 19.07.1965
Автор: В. Атанасов
Периодика: Нова Македонија
Број: 6737 | Страна: 4

Програма:
Квартет бр. 2 во D-dur од Александар Бородин, Пијано квинтет од Дмитри Шостакович, Квартет бр. 4 оп. 18 од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Квартет „Бородин“, Русија (Дубински, Александров, Шебалин, Берлинскиј)

Клучни зборови:
1965 Александар Бородин Александров Атанасов Берлинскиј Дмитри Шостакович Дубински Квартет Бородин Квартет бр. 2 во D-dur Квартет бр. 4 оп. 18 Лудвиг ван Бетовен Охридско лето Пијано квинтет Шебалин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат