Наслов:

ЗАБАВНО, СОВРЕМЕНО, ИНТЕРЕСНО


Издадено на: 18.07.1965
Автор: Ѓоко Георгиев
Периодика: Нова Македонија
Број: 6736 | Страна: 5

Програма:
„Рапсодија во сино“ од Џорџ Гершвин, „Дон Жуан“ од Ралф Херман, „Лондонска фантазија“ од Клиф Ричардсон, „Нашата земја“ од Франческо Коломбини, „Дождот врне, тревата расте“ од Бојан Адамич, „Емигрантот“ од Нело Сегурини и песните „Што си тажна Венецијо“, „Самба врз нотата сол“ и „Љубов, прости ми“
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Нело Сегурини - диригент; Нина Спирова - вокален солист

Клучни зборови:
1965 Бојан Адамич Дождот врне тревата расте Дон Жуан Ѓоко Георгиев Емигрантот Клиф Ричардсон Лондонска фантазија Љубов Нашата земја Нело Сегурини Нина Спирова прости ми Ралф Херман Рапсодија во сино Самба врз нотата сол Филхармонија на СРМ Франческо Коломбини Џорџ Гершвин Што си тажна Венецијо

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат