Наслов:

ЕДНА ПРИСУТНОСТ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА СВЕСТ


Објавено на: 14.12.1964
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6525 | Страна: 4

Програма:
Дела од Георг Фридрих Хендл, Франц Шуберт, Рихард Штраус, Дипарк, Габриел Форе, Мануел де Фаља, Артур Онегер и Бела Барток.
Учесници:
Ана Липша-Тофовиќ - сопран;

Клучни зборови:
1964 Ана Липша Тофовиќ Артур Онегер Бела Барток Владо Чучков Габриел Форе Георг Фридрих Хендл Дипарк Мануел де Фаља Рихард Штраус Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат