Наслов:

КОНЦЕРТ НА ЕЛЕФТЕРИО ПАПАСТАВРО


Издадено на: 25.08.1964
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6417 | Страна: 4

Програма:
Суита бр. 3 во C-dur од Јохан Себастијан Бах, дела од Антонио Вивалди, Роберт, Шуман, Оторино Респиги, Фредерик Шопен
Учесници:
Елефтерио Папаставро - виолончело, Франција; Ладислав Палфи - пијано

Клучни зборови:
1964 Антонио Вивалди Владо Чучков Елефтерио Папаставро Јохан Себастијан Бах Ладислав Палфи Оторино Респиги Роберт Суита бр. 3 Фредерик Шопен Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат