Наслов:

ПРЕЦИЗЕН И ХОМОГЕН ЗВУК


Издадено на: 20.08.1964
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6412 | Страна: 4

Програма:
Симфонија и игра за дувачки квартет од Жан Филип Рамо, Квартет бр. 6 во F-dur од Џоакино Росини и дела од Кохан, Жан Франсе, Еуген Боца
Учесници:
Дувачки квинтет „Гевандхаус“, Германија

Клучни зборови:
1964 Владо Чучков Дувачки квинтет „Гевандхаус“ Еуген Боца Жан Филип Рамо Жан Франсе Квартет бр. 6 Кохан Симфонија и игра за дувачки квартет Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат