Наслов:

НЕЕДНАКВИ ИСПОЛНЕНИЈА


Објавено на: 13.08.1964
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6405 | Страна: 4

Програма:
Симфонија бр. 3 од Франц Шуберт, Варијации на Хајднова тема од Јоханес Брамс, „Идилата на Зигфрид“ од Рихард Вагнер, Симфонија бр. 4 „Италијанска“ од Феликс Менделсон
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Игор Маркевич - диригент;

Клучни зборови:
1964 Феликс Менделсон Франц Шуберт Рихард Вагнер Симфонија бр. 4 Италијанска Варијации на Хајднова тема Охридско лето Филхармонија на СРМ Игор Маркевич Владо Чучков Симфонија бр. 3 Идилата на Зигфрид Јоханес Брамс

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат