Наслов:

ОПРЕДЕЛЕНА ИСПОЛНУВАЧКА НАСОКА


Издадено на: 30.07.1964
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6391 | Страна: 4

Програма:
„Песни и игри од Добруџа“, „Женски празник“ од Методи Кутев, „Момачко надигрување“, „Шопска суита“, „Раченица“
Учесници:
Ансамбл на народни песни и игри на бугарската Народна армија

Клучни зборови:
1964 Ансамбл на народни песни и игри на бугарската Народна армија Владо Чучков Женски празник Методи Кутев Момачко надигрување Песни и игри од Добруџа Раченица Шопска суита

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат