Наслов:

НЕСЕКОЈДНЕВЕН РЕПЕРТОАР


Издадено на: 13.07.1964
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6364 | Страна: 4

Програма:
Балдасаре Галупи, Жан Батист Лили, Салидар, Џовани Батиста Перголези, Доменико Скарлати, Арамо и други.
Учесници:
Митја Грегорач - вокал, Павла Уршич-Петрич - харфа, Маријан Лоповшек - пијано; Хор на Белградските мадригалисти

Клучни зборови:
1964 Арамо Балдасаре Галупи Владо Чучков Доменико Скарлати Жан Батист Лили Маријан Лоповшек Митја Грегорач Павла Уршич-Петрич Салидар Хор на Белградските мадригалисти Џовани Батиста Перголези

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат