Наслов:

ЕМОТИВНИ ИСКАЖУВАЊА


Издадено на: 07.07.1964
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6368 | Страна: 4

Програма:
Арија од операта „Риналдо“ на Георг Фридрих Хендл, „Oh, perfido“ од Лудвиг ван Бетовен, како и дела од Клаудио Монтеверди, Волфганг Амадеус Моцарт, Јоханес Брамс и Оторино Респиги
Учесници:
Данка Фирфова - сопран; Бранко Цветковиќ - пијано

Клучни зборови:
1964 Oh perfido Бранко Цветковиќ Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Георг Фридрих Хендл Данка Фирфова Јоханес Брамс Клаудио Монтеверди Лудвиг ван Бетовен Оторино Респиги Риналдо

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат