Наслов:

РЕЦИТАЛ НА АНТОН ДИКОВ


Издадено на: 16.05.1964
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6316 | Страна: 4

Програма:
Два корали во G-dur од Јохан Себастијан Бах, Соната во A-dur оп. 101 од Лудвиг ван Бетовен, Прелудиум оп. 15 од Панчо Владигеров, Суита за пијано од Клод Дебиси, Соната бр. 7 во B-dur од Сергеј Прокофјев
Учесници:
Антон Диков - пијано, Бугарија

Клучни зборови:
1964 Антон Диков Владо Чучков Два корали Јохан Себастијан Бах Клод Дебиси Лудвиг ван Бетовен Панчо Владигеров Прелудиум оп. 15 Сергеј Прокофјев Соната бр. 7 Соната оп. 101 Суита за пијано

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат