Наслов:

МАРИЈА ХАРВЕЈ, СОПРАН


Издадено на: 24.03.1964
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6265 | Страна: 4

Програма:
Дела од Јозеф Хајдн, Франц Шуберт, Хуго Волф, Јоханес Брамс, Рихард Штраус
Учесници:
Марија Харвеј - сопран, Велика Британија; Бранко Цветковиќ - пијано

Клучни зборови:
1964 Бранко Цветковиќ Владо Чучков Јозеф Хајдн Јоханес Брамс Марија Харвеј Рихард Штраус Франц Шуберт Хуго Волф

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат