Наслов:

ВТОРО СРЕЌАВАЊЕ СО СТЕФАН РУХА


Издадено на: 14.03.1964
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6255 | Страна: 4

Програма:
Соната во D-dur од Жан Мари Леклер, Соната во g-moll од Клод Дебиси, Три игри од балетот „Ромео и Јулија“ од Сергеј Прокофјев, Рапсодија бр. 1 од Бела Барток, Капричо од Пабло де Сарасате, Балада од Киприан Порумбеску
Учесници:
Стефан Руха - виолина, Романија; Фердинанд Вајс - пијано, Романија

Клучни зборови:
1964 Балада Бела Барток Владо Чучков Жан Мари Леклер Капричо Киприан Порумбеску Клод Дебиси Пабло де Сарасате Рапсодија бр. 1 Сергеј Прокофјев Соната Стефан Руха Три игри од балетот Ромео и Јулија Фердинанд Вајс

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат