Наслов:

ПО ГОЛЕМАТА ТУРНЕЈА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 23.02.1964
Автор: Тодор Скаловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 6235 | Страна: 6

Програма:
Симфонија бр. 5 од Лудвиг ван Бетовен, „Ученикот на ѓаволот“ од Пол Дика, „Тророгата шапка“ од Мануел де Фаља, „Пулчинела“ од Игор Стравински
Учесници:
Филхармонија на СРМ; Игор Маркевиќ - диригент, Швајцарија

Клучни зборови:
1964 Игор Маркевиќ Игор Стравински Лудвиг ван Бетовен Мануел де Фаља Пол Дика Пулчинела Симфонија бр. 5 Тодор Скаловски Тророгата шапка Ученикот на ѓаволот Филхармонија на СРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат