Наслов:

ОБЛАГОРОДЕНА МУЗИЧКА СОДРЖИНА БЛАГОДАРНОСТ НА ПУБЛИКАТА


Издадено на: 25.07.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6024 | Страна: 4

Програма:
Дивертименто во D-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Кончерто гросо бр. 11 оп. 3 од Антонио Вивалди, Суита за гудачки оркестар од Леош Јаначек, „Блажена ноќ“ од Арнолд Шенберг
Учесници:
Камерен оркестар „Musici Pragenses“, Чешка

Клучни зборови:
1963 Антонио Вивалди Арнолд Шенберг Блажена ноќ Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Дивертименто Камерен оркестар Musici Pragenses Кончерто гросо бр. 11 оп. 3 Леош Јаначек Охридско музичко лето 1963 Суита за гудачки оркестар

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат