Наслов:

ВИСОКО ИСПОЛНУВАЧКО НИВО


Издадено на: 24.07.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6023 | Страна: 8

Програма:
Мадригали од Орландо ди Ласо, Клаудио Монтеверди, Жан Батист Лили, циклус Љубовни валцери од Јоханес Брамс, Обредни песни од Бенџамин Бритн, „Три рајски птици“ од Морис Равел, VIII руковет од Стеван Мокрањац, „Црногорска“ од Никола Херцигоња, „Јас би сакала црвени ружи“ од Зорко Преловец, „Струга“ од Миленко Живковиќ, Пет истарски песни од Симиќ, Приспивна од Властимир Николовски
Учесници:
Хор на РТВ Белград, Србија; Ваислав Симиќ - диригент, Србија

Клучни зборови:
1963 VIII руковет Бенџамин Бритн Ваислав Симиќ Владо Чучков Властимир Николовски Жан Батист Лили Зорко Преловец Јас би сакала црвени ружи Јоханес Брамс Клаудио Монтеверди Љубовни валцери Мадригали Миленко Живковиќ Морис Равел Никола Херцигоња Обредни песни Орландо ди Ласо Пет истарски песни Приспивна Симиќ Стеван Мокрањац Струга Три рајски птици Хор на РТВ Белград Црногорска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат