Наслов:

РЕТКО ЗАДОВОЛСТВО


Издадено на: 18.07.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6017 | Страна: 4

Програма:
Дела од Жан Батист Лили, Јохан Себастијан Бах, Георг Фридрих Хендл, Лудвиг ван Бетовен, Модест Мусоргски, Стеван Мокрањац, Стеван Христиќ, Никола Херцигоња, Душан Трбојевиќ
Учесници:
Мирослав Чангаловиќ - бас, Србија

Клучни зборови:
1963 Владо Чучков Георг Фридрих Хендл Душан Трбојевиќ Жан Батист Лили Јохан Себастијан Бах Лудвиг ван Бетовен Мирослав Чангаловиќ Модест Мусоргски Никола Херцигоња Стеван Мокрањац Стеван Христиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат