Наслов:

„ЧУДЕСНИОТ МАНДАРИН“, „СИМФОНИСКИ ТРИПТИХОН“ И „ЛИЦИТАРСКО СРЦЕ“


Издадено на: 18.06.1963
Автор: Т. Титизов
Периодика: Нова Македонија
Број: 5986 | Страна: 8

Програма:
„Чудесниот мандарин“ од Бела Барток, Симфониски триптихон од Петар Коњовиќ и „Лицитарското срце“ од Крешимир Барановиќ
Учесници:
Белградски балет, Србија; солисти: Јованка Бјегоевиќ, Жарко Пребил, Градимир Хаџи-Славковиќ, Стеван Жунац, Боривое Младеновиќ, Невена Мириќ, Катарина Обрадовиќ, Бојана Периќ, Магдалена Јанева, Бранко Марковиќ, Борис Радак, Милан Момчиловиќ, Душан Трниниќ

Клучни зборови:
1963 Бела Барток Белградски балет Бојана Периќ Боривое Младеновиќ Борис Радак Бранко Марковиќ Градимир Хаџи-Славковиќ Душан Трниниќ Жарко Пребил Јованка Бјегоевиќ Катарина Обрадовиќ Крешимир Барановиќ Лицитарското срце Магдалена Јанева Милан Момчиловиќ Невена Мириќ Петар Коњовиќ Симфониски триптихон Стеван Жунац Титизов Чудесниот мандарин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат