Наслов:

П.И.ЧАЈКОВСКИ: „ПИКОВА ДАМА“ – ОПТОВАРУВАЧКИ ДОЛГ КОН ТРАДИЦИЈАТА


Издадено на: 17.06.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5985 | Страна: 4

Програма:
П. И. Чајковски: Пикова Дама
Учесници:
Белградска опера, Миладиновиќ, Душан Поповиќ, Радмила Бакочевиќ, Милица Миладиновиќ,

Клучни зборови:
1963 Белградска опера Душан Поповиќ Миладиновиќ Милица Миладиновиќ П. И. Чајковски Пикова дама Радмила Бакочевиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат