Наслов:

„ДОН КИХОТ“- ОЧОВЕЧЕНА ПРИКАСКА ЗА ВИТЕЗОТ НА НАТАЖЕНИОТ ЛИК


Издадено на: 16.06.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5984 | Страна: 6

Програма:
Опера „Дон Кихот“ од Жил Масне
Учесници:
Белградска опера, Србија; Светолиќ Пашчан - диригент; солисти: Мирослав Чангаловиќ, Ладислав Корошец, Бреда Калеф

Клучни зборови:
1963 Белградска опера Бреда Калеф Владо Чучков Дон Кихот Жил Масне Ладислав Корошец Мирослав Чангаловиќ Светолиќ Пашчан

Оригинален извадок: