Наслов:

САРАЕВСКАТА ОПЕРА ВО СКОПЈЕ


Издадено на: 10.06.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5978 | Страна: 4

Програма:
Музичката драма „Андре Шеније“ од Умберто Џордано „Грабнувањето на Лукреција“ од Бенџамин Бритн, „Аламистакео“ од Џулио Виоци
Учесници:
Сараевска опера; Иван Штајцер - диригент; Т. Романиќ - диригент; солисти: Миливој Бачановиќ, Мира Штор, Блага Видец, Пашко Дупланчиќ, Вјекослав Заратин, Ванда Цистлер, Молнар, Куфтинец, Мосина, Савин, Лукач

Клучни зборови:
1963 Аламистакео Андре Шеније Бенџамин Бритн Блага Видец Ванда Цистлер Вјекослав Заратин Владо Чучков Грабнувањето на Лукреција Иван Штајцер Куфтинец Лукач Миливој Бачановиќ Мира Штор Молнар Мосина Пашко Дупланчиќ Романиќ Савин Сараевска опера Умберто Џордано Џулио Виоци

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат