Наслов:

ГОСТУВАЊЕ HA CAPAEBCKATA ОПЕРА 2


Објавено на: 08.06.1963
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
„На убавиот син Дунав" од Јохан Штраус; „Грабнувањето на Лукреција" од Бенџамин Бритн; Музичка комедија „Аламистакео" од Џулио Виоци.
Учесници:
Сараевски балет; Сараевска опера; диригенти: Иван Штајцер, Теодор Романиќ; балетски солисти: Славко Перван, Суад Кавазовиќ, Катарина Мариниќ; вокални солисти: Блага Видец, Миливој Баќановиќ, Фрањо Паулик, Матија Куфтинец, Максо Савин

Клучни зборови:
Јохан Штраус Теодор Романиќ Блага Видец Фрањо Паулик Драгослав Ортаков Максо Савин На убавиот син Дунав Миливој Баќановиќ Бенџамин Бритн Сараевски балет Сараевска опера Славко Перван Иван Штајцер Суад Кавазовиќ Грабнувањето на Лукреција Катарина Мариниќ Аламистакео Матија Куфтинец Џулио Виоци Радио Скопје 1963

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат