Наслов:

ЗАРА ДОЛУХАНОВА


Издадено на: 23.05.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5960 | Страна: 6

Програма:
Четири песни (Орешина, Криумчар, Месечина, Патник) од Роберт Шуман, Арија на Сузана од операта „Свадбата на Фигаро“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Кадиш и Хабанера од Морис Равел, Пет приспивни песни од Бенџамин Бритн, циклус од 7 шпански народни песни од Мануел де Фаља
Учесници:
Зара Долуханова - мецосопран, СССР; Нина Светланова - пијано, СССР

Клучни зборови:
1963 Арија на Сузана од операта Свадбата на Фигаро Бенџамин Бритн Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Зара Долуханова Кадиш Криумчар Мануел де Фаља Месечина Морис Равел Нина Светланова Орешина Патник Пет приспивни песни Роберт Шуман Хабанера Четири песни Шпански народни песни

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат