Наслов:

ОБНОВЕНАТА „КОПЕЛИЈА“


Објавено на: 16.05.1963
Автор: Т. Титизов
Периодика: Нова Македонија
Број: 5953 | Страна: 4

Програма:
Балет „Копелија“ до Лео Делиб
Учесници:
солисти: Натка Пенушлиска-Митровска, Перица Масларевски, Жика Сувачаревиќ, Олга Милосавлева, Екрем Хусеинов, Вера Бранѓолица, Љубомир Спасовски; Фимчо Муратовски - диригент

Клучни зборови:
Олга Милосавлева Натка Пенушлиска-Митровска Екрем Хусеинов Вера Бранѓолица Титизов Перица Масларевски 1963 Копелија Лео Делиб Фимчо Муратовски Љубомир Спасовски Жика Сувачаревиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат