Наслов:

ГЛИГОР СМОКВАРСКИ: НЕДОВРШЕН БАЛЕТ И КОНЦЕРТ ЗА КЛАРИНЕТ


Издадено на: 05.05.1963
Автор: Н.Н.
Периодика: Нова Македонија
Број: 5942 | Страна: 6

Забелешка:
Интервју со Глигор Смокварски

Клучни зборови:
„Гудачки квартет“ 1963 Глигор Смокварски Македонска повест Македонско оро Печалбари Рапсодија за симфониски оркестар Симфониска предигра Скерцо Фантазија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат