Наслов:

ГОСТУВАЊЕ НА ГЕОРГИ БОЖИКОВ


Издадено на: 04.05.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5972 | Страна: 4

Програма:
Дела од Георг Фридрих Хендл, Волфганг Амадеус Моцарт, Лудвиг ван Бетовен, Франц Шуберт, Петар Илич Чајковски, Михаил Глинка, Модест Мусоргски, Љубомир Пипков и други.
Учесници:
Георги Божиков - бас, Бугарија; Петар Штабеков - пијано

Клучни зборови:
1963 Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Георг Фридрих Хендл Георги Божиков Лудвиг ван Бетовен Љубомир Пипков Михаил Глинка Модест Мусоргски Петар Илич Чајковски Петар Штабеков Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат