Наслов:

РЕЦИТАЛОТ НА СЕРГЕЈ ДОРЕЊСКИ


Издадено на: 19.04.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5928 | Страна: 4

Програма:
Соната во c-moll оп. 111 и Соната оп. 113 „Патетична“ од Лудвиг ван Бетовен, Ноктурно во Es-dur, Импромпти во As-dur и Фантазија-импромпти од Фредерик Шопен, Четири транскрипции од балетот „Ромео и Јулија“ од Сергеј Прокофјев, Басо остинато од Родион Шчедрин
Учесници:
Сергеј Дорењски - пијано, СССР

Клучни зборови:
1963 Басо остинато Владо Чучков Импромпти во As-dur Лудвиг ван Бетовен Ноктурно во Es-dur Родион Шчедрин Сергеј Дорењски Сергеј Прокофјев Соната во c-moll оп. 111 Соната оп. 113 Патетична Фантазија-импромпти Фредерик Шопен Четири транскрипции од балетот Ромео и Јулија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат