Наслов:

ЕЛИЦА ПОПОВСКА КАКО ЖИЗЕЛ


Издадено на: 18.04.1963
Автор: Т. Титизов
Периодика: Нова Македонија
Број: 5927 | Страна: 4

Програма:
Балет „Жизел“ од Адолф Адам
Учесници:
солисти: Елица Поповска, Олга Дорошева, Натка Пенушлиска-Митровска, Марин Црвенов, Перица Масларевски

Клучни зборови:
Адолф Адам Елица Поповска Жизел Марин Црвенов Натка Пенушлиска-Митровска Олга Дорошева Перица Масларевски Титизов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат