Наслов:

ЕЛПИДА ПАКОВСКА КАКО ЖИЗЕЛ


Објавено на: 10.04.1963
Автор: Т. Титизов
Периодика: Нова Македонија
Број: 5919 | Страна: 5

Програма:
Балет „Жизел“ од Адолф Адам
Учесници:
солисти: Елпида Паковска, Смилка Силјанова, Александар Стојановиќ, Натка Пенушлиска-Митровска

Клучни зборови:
Адолф Адам Смилка Силјанова 1963 Елпида Паковска Александар Стојановиќ Жизел Натка Пенушлиска-Митровска Титизов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат