Наслов:

ТРИ УСПЕШНИ НАСТАПИ


Издадено на: 09.04.1963
Автор: Илија Зафировски
Периодика: Нова Македонија
Број: 5918 | Страна: 4

Програма:
„Козара“ од Оскар Данон, „Хумореска“ од Властимир Николовски, „Македонско оро“ од Тодор Скаловски, „Рум-дум-дум“ од Драган Шуплевски и други
Учесници:
Академски хор „Мирче Ацев“; Драган Шуплевски - диригент

Клучни зборови:
1963 Властимир Николовски Драган Шуплевски Илија Зафировски Козара Македонско оро Мирче Ацев Оскар Данон Рум-дум-дум Тодор Скаловски Хумореска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат