Наслов:

КИРИЛ МАКЕДОНСКИ: ВТОРА ОПЕРА „ЦАР САМОИЛ“


Издадено на: 17.03.1963
Автор: К. Гавриш
Периодика: Нова Македонија
Број: 5895 | Страна: 6

Забелешка:
Интервју со Кирил Македонски

Клучни зборови:
1963 Гавриш Гоце Кирил Македонски Цар Самоил

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат