Наслов:

ИНТЕРЕСНА МУЗИЧКА НЕДЕЛА


Издадено на: 10.03.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5888 | Страна: 8

Програма:
Ѓоакино Росини: Севилскиот Бербер, Хендл; Кончерто Гросо де мол опус 6: Вивалди: Концерт за виолончели и гудачи; Моцарт: Мала ноќна музика; Душан Радиќ: Кончертино за кларинет и гудачи; Александар Лековски: Суита за гудачки оркестар
Учесници:
Македонска филхармонија, Ванчо Чавдарски, Миленко Стефановиќ, Богомил Чеховин, Марјан Фајдига, Зденка Николиќ, Воислав Куцуновиќ, Франц Пухар, Немет Рудолф,

Клучни зборови:
1963 Александар Лековски Богомил Чеховин Ванчо Чавдарски Вивалди Воислав Куцуновиќ Душан Радиќ Зденка Николиќ Концерт за виолончели и гудачи Кончертино за кларинет и гудачи Кончерто Гросо де мол опус 6 Македонска филхармонија Мала ноќна музика Марјан Фајдига Миленко Стефановиќ Моцарт Немет Рудолф опера Севилскиот бербер Суита за гудачки оркестар Франц Пухар Хендл Џоакино Росини

Оригинален извадок: