Наслов:

ГОСТУВАЊЕ НА ЧЛЕНОВИ ОД НОВОСАДСКАТА ОПЕРА


Објавено на: 06.03.1963
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Опера „Севилскиот бербер" од Џоакино Росини.
Учесници:
Членови на Новосадска опера; диригент: Марјан Фајдига; солисти: Воислав Куцуловиќ, Иван Књежевиќ, Рудол Немет, Франц Пухар, Зденка Николиќ

Клучни зборови:
Зденка Николиќ Франц Пухар Воислав Куцуловиќ Членови на Новосадска опера Иван Књежевиќ Џоакино Росини Рудол Немет Радио Скопје Драгослав Ортаков 1963 Севилскиот бербер Марјан Фајдига

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат