Наслов:

ПЕТТИОТ СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА


Издадено на: 01.03.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5879 | Страна: 4

Програма:
Драматична предигра од Василије Мокрањац, Концерт за виолончело и оркестар во a-moll од Роберт Шуман, Симфонија бр. 5 „Од новиот свет“ од Антонин Дворжак
Учесници:
Филхармонија на НРМ; Фимчо Муратовски - диригент; Елефтерио Папаставро - виолончело, Франција

Клучни зборови:
1963 Антонин Дворжак Василије Мокрањац Владо Чучков Драматична предигра Елефтерио Папаставро Концерт за виолончело и оркестар Од новиот свет Роберт Шуман Симфонија бр. 5 Филхармонија на НРМ Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: