Наслов:

ТРАЈКО ПРОКОПИЕВ: ПИШУВАМ ОПЕРА „ПЕЧАЛБАРИ“


Издадено на: 24.02.1963
Автор: К.Гавриш
Периодика: Нова Македонија
Број: 5874 | Страна: 6

Забелешка:
Интервју со Трајко Прокопиев

Клучни зборови:
1963 Гавриш Кумановки Лабин и Дојрана Печалбари Разделба Трајко Прокопиев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат