Наслов:

ЕВТИНО И ЗДОДЕВНО


Издадено на: 21.02.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5871 | Страна: 4

Програма:
Оперета „Лилјакот“ од Јохан Штраус
Учесници:
солисти: Павлина Апостолова, Фанка Икономова, Артур Сурмејан, Г. Трајановски, С. Демиров, Станко Липша, Драги Крстевски, Пантелејмон Мирковски, Драги Костовски, Цветанка Шулевска; Ино Перишиќ - диригент

Клучни зборови:
1963 Артур Сурмејан Владо Чучков Демиров Драги Костовски Драги Крстевски Ино Перишиќ Јохан Штраус Лилјакот Павлина Апостолова Пантелејмон Мирковски Станко Липша Трајановски Фанка Икономова Цветанка Шулевска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат