Наслов:

ПРЕПОЛНА САЛА ЗА УНИНСКИ


Објавено на: 17.02.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5867 | Страна: 8

Програма:
Три сонати од Доменико Скарлати, Партита во a-moll од Јохан Себастијан Бах, Балада во g-moll оп. 23 од Фредерик Шопен, Новелета во Fis-dur оп. 21 од Роберт Шуман, „Слики од изложба“ од Модест Мусор
Учесници:
Александар Унински - пијано

Клучни зборови:
Фредерик Шопен Модест Мусоргски Јохан Себастијан Бах Доменико Скарлати Балада 1963 Александар Унински Три сонати Владо Чучков Партита Роберт Шуман Новелета Слики од изложба

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат