Наслов:

НАСТАП НА ТРИОТО ДАВИДОВСКИ – ЕВТИМОВА – КОПАЧКОВА


Издадено на: 12.02.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5862 | Страна: 4

Програма:
„Т’га за југ“ од Петре Богданов-Кочко, „Трешневиот цвет“ од Томислав Зографски и други.
Учесници:
Трио „ДЕК“: Кирчо Давидовски - обоа, Милка Ефтимова - алт, Лили Копачкова - пијано

Клучни зборови:
1963 Владо Чучков Кирчо Давидовски Лили Копачкова Милка Ефтимова Петре Богданов Кочко Т’га за југ Томислав Зографски Трешневиот цвет Трио ДЕК

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат