Наслов:

ТРЕТИОТ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА


Издадено на: 27.01.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5846 | Страна: 8

Програма:
Кончерто гросо во g-moll од Георг Фридрих Хендл, Концерт за флејта и гудачи од Луиџи Бокерини, Концерт за камерен оркестар од Антонио Вивалди, Концертни импровизации за виола и гудачки оркестар од Тома Прошев
Учесници:
Камерен состав на Филхармонијата на НРМ; Тодор Скаловски - диригент; Киро Божиновски - флејта; Павле Шкабар - виола, Словенија

Клучни зборови:
1963 Антонио Вивалди Владо Чучков Георг Фридрих Хендл Киро Божиновски Концерт за камерен оркестар Концерт за флејта и гудачи Концертни импровизации за виола и гудачки оркестар Кончерто гросо Луиџи Бокерини Павле Шкабар Тодор Скаловски Тома Прошев Филхармонија на НРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат