Наслов:

СИМПАТИЧНА СРЕДБА


Издадено на: 17.01.1963
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5836 | Страна: 4

Програма:
Дела од П. Стојанов, Ф. Кутев, Б. Зл. Черкин, П. Динев, Д. Христов, Алабјов, Новиков и фрагменти од опери на Џузепе Верди и Шарл Гуно.
Учесници:
Академски хор „Георги Димитров“, Бугарија; Ангел Манолов - диригент; солисти: Веселин Димитров, Б. Бојаџиев, Д. Николов, Љиља Келердџиева, П. Маринов и други.

Клучни зборови:
1963 Алабјов Ангел Манолов Бојаџиев Веселин Димитров Владо Чучков Георги Димитров Динев Кутев Љиља Келердџиева Маринов Николов Новиков Стојанов Христов Черкин Џузепе Верди Шарл Гуно

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат