Наслов:

КОЛЕКТИВЕН УСПЕХ


Издадено на: 30.12.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5819 | Страна: 8

Програма:
Дивертименто бр. 1 од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за обоа и гудачки оркестар од Антонио Вивалди
Учесници:
Филхармонија на НРМ; Ванчо Чавдарски - диригент; солисти: В. Чеховин, Б. Горше, Л. Палфи, П. Сион, Кирчо Давидовски, Бојан Јарчевски
Забелешка:
нецелосна програма

Клучни зборови:
1962 Антонио Вивалди Бојан Јарчевски Ванчо Чавдарски Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Горше Дивертименто бр. 1 Кирчо Давидовски Концерт за обоа и гудачки оркестар Палфи Сион Филхармонија на НРМ Чеховин

Оригинален извадок: